Gå med i våra framgångsrika webbseminarier!

Posted 26 May 2020 by Ian Galloway

Sedan början av Coronakrisen har lärarnätverket T³ teachers' arbetat med webbseminarier så att du som lärare kan fortsätta att utvecklas på distans. De kostnadsfria webbseminarierna är designade för T³ -instruktörer och ledare över hela Europa. Intresset över att öka kunskapen inom TI-teknik har varit stor! Sedan den 2 april har tre virtuella samtal hållts, och de har berört ämnena; fysiken bakom friktion, den kommande Python-programmeringsmiljön på TI-Nspire™ -teknologin, samt en genomgång av fjärstyrning med hjälp TI-Innovator™ Hub. 180 personer hade registrerat sig till seminarierna, och cirka 50 personer loggade in för att lyssna på varje session.

 

STEM-projekt: Att använda Morse-kod i klassrummet

Nästan 70 personer registrerade sig när Alexandre Gomes skulle tala om den fjärrstyrda TI-Innovator™ Rover. Detta är ett gediget konstruerat projekt där elever översätter text till Morse, Morse till text och kontrollerar en lampa för att skicka meddelanden till ljussensorn i TI-Innovator™ Rover. "Eleverna måste övervinna det tekniskt svåra med miljöbelysning“, säger Alexandre Gomes. “ Även om det är osannolikt att fordon skulle styras på detta sätt, så är alla relevanta och tekniska svårigheter från den verkliga världen en del av detta projekt. Att använda en kod, utforma en avsändare och mottagare, kryptera och dekryptera och slutligen kalibrera. Projektet innehåller 12 separata aktiviteter så att alla elever kan delta aktivt. Fördelen med detta är att varje elevs insats blir viktig, vilket stimulerar lagarbete. Den största utmaningen för eleverna är att ta reda på hur man omvandlar ljussignaler till information. Detta är verkligen ett STEM-projekt i sin sanna mening, att utforma en teknisk lösning på ett verkligt problem, och kombinera programmering och matematik. ”

 

morse code

Titta gärna på inspelningen av webbseminariet: STEM-projektet: med Morse-kod i klassen”. class

 

Kommande sessioner


Vi hoppas att fler av er inspireras till att lyfta projekt som sker på er skola till vårt till T³-nätverk. Vi har flera sessioner för er under de närmaste månaderna. Det ena handlar om lanseringen av ett nytt projekt medan det andra, som är första delen av två sessioner, handlar om varför det är viktigt att lära elever att koda med Python. Sessioner som kommer ännu längre fram är: musik och STEM, digitala tentor och widgets, del 2 av Python för elever, energimätning, Herrnhuter Star, Python för lärare, eko-skolor och lärarstöd från TI.

Du hittar alla kommande webbseminarier här upcoming webinars here.